Mágikus reneszánsz

Gellért-hegyi ördögimádók 3

20140417

A csapat még kérdezgette a szobrot, hogy miket tudna adni, majd elvonultak. Beszámoltak a papnak eddigi ténykedéseikről, hogy újabb finom ingyenvacsorához jussanak.
Pálffy Gyula egy környékbeli parasztlánytól megtudta, hogy egy fekete ember teljesen kivéreztetett birkákat adott el az egyik mészárosnak. Eleve a mészáros szokta levágni ezeket, ezért volt furcsa. A hentestől eljutottak Lógodra, ott pedig egy Fekete nevű nemesemberhez. Samut rávették, hogy panaszkodjon nyilvánosan, hogy egy lány szívét meg akarja szerezni, akár még az ördögnek is eladná a lelkét érte. Semmi reakció, de hát Samu nem is híres színészi képességeiről.
Vicinius mester igyekezett bővebb leírást szerezni erről a démonról, de nyomozásai csak ördögűző varázslatok leírásáig vezették (dispel).
Pálffy Gyula némi bor segítségével megtudta, hogy a boszorkányok telihold éjjelén szoktak a Gellért-hegyen tivornyázni. Odamenni persze ő sem merne.

Comments

Zoli

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.